Kostholdsansvarlig

I Bygnes Vitenbarnehage har vi storkjøkken. Noe som viser at vi allerede i byggeprosessen hadde fokus på viktigheten av et godt kosthold til barn. Barnehagen har valgt å bruke økologiske produkter så langt vi klarer. Vi er så heldige at vi har ansatt Mariann V. Abrahamsen som kostholdsansvarlig. Ikke alle barnehager kan “skryte” av at de har en kostholdsansvarlig som har både fagbrev i kokkefaget og har lang erfaring som kokk på ulike arenaer. Sammen med vår matlaging interesserte assistent Milena Tasheva, arbeider de sammen om ulike oppgaver som må til for å gi barna i Bygnes Vitenbarnehage et godt og variert kosthold.

Som kostholdsansvarlig i Bygnes Vitenbarnehage har en ansvar for:
– tilrettelegger for pedagogiske kosthold opplegg med barna
– tilrettelegger for spennende og variert mat for en mangfoldig barnegruppe der religion og allergier er tilstede.
– de har også kunnskap om hygiene, matoppbevaring og porsjonering og for å minske matsvinn.
– å følge Sosial og helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen
– meny oppfølging
– følge vår Anticimex Matsikkerhetsavtale, som er en avtale vi har inngått for å oppnå best mulig matsikkerhet i vår barnehage.
– kontaktperson i forhold til Mattilsynet
– sammen med assisterende styrer utarbeider de oppfølging av rutiner og opplæring av resten av personalet